Het kopen van een goede wildcamera kan nog best een lastig klusje zijn. Er zijn er namelijk heel veel, en de prijzen lopen sterk uiteen. Daarnaast worden ze op steeds meer plekken aangeboden. Soms zelfs in de Duitse supermarkten. Maar wat koop je dan? Daarom leggen we je graag het één en ander uit over wildcamera’s.

Wat is het?

Een wildcamera wordt ook wel cameraval genoemd. In feite is het een compacte camera die je buiten kunt plaatsen. Zodra deze beweging waarneemt, zal hij een foto maken of gaan filmen. Ook in het donker. Eventueel kan deze camera je via wifi of GSM op de hoogte brengen als hij iets detecteert. Hierdoor kun je kijken of er wild in je jachtgebied zit en kun je hem ook gebruiken voor bewakingsdoeleinden. Daarnaast kun je hem ook goed gebruiken voor schadebestrijding.

Belangrijk om op te letten

  • Resolutie
  • Reactiesnelheid
  • Bereik
  • Low Glow / No glow
  • Weersbestendigheid
  • Prijs

Resolutie

De beeldkwaliteit is met name afhankelijk van de resolutie. Oftewel het aantal Mega Pixels. Des te meer pixels, des te beter het beeld. Maar let op. Sommige goedkope camera’s hebben wel veel Mega Pixels, maar een slechte lens. Hierdoor heb je dus alsnog een matig beeld. Wij stellen dat 10MP echt de ondergrens is en meer altijd beter is.

Reactiesnelheid

De reactiesnelheid is de tijd die je wildcamera nodig heeft om een opname te starten nadat hij beweging detecteert. Des te sneller hij is, des te hoger de kans op een een goede opname. Niets zo vervelend als je enkel nog een staart of een achterpoot op de foto hebt.

Bereik

Kijk voor de aanschaf van een wildcamera altijd goed naar het bereik. Met name omdat het bereik bij duisternis kan afwijken van het bereik overdag. Dit is afhankelijk van het aantal IR led’s en de kracht daarvan.

No glow / Low glow

We hadden het al over de IR led’s. Deze zorgen ’s nachts voor een nagenoeg onzichtbaar of zelfs volledig onzichtbaar licht. Voor het observeren va wild adviseren we No Glow leds. Deze zijn voor mens en dier namelijk volledig onzichtbaar.

Weersbestendigheid

Als je je wildcamera voor langere tijd buiten laat hangen, dan is het heel belangrijk dat hij goed waterdicht is. Let hier dus goed op bij aanschaf. Eventueel kun je er een beschermdoos voor kopen.